dijous, 3 de febrer del 2011

Esquerra Unida proposa subsanar diverses barreres arquitectòniques en espais públics de Tavernes

Karina Vercher ha anunciat que Esquerra Unida proposarà la creació d’una comissió d’enllaç entre la regidoria d’Urbanisme i les associacions interessades per a analitzar, a priori, totes les obres de millora de vies públiques des del punt de vista de l’accessibilitat i així evitar el sobrecost que suposa reformar obres acabades d’executar.

Foto: MPTA_Fons Inversio Local
Esquerra Unida proposa que se subsanen les deficiències d’accessibilitat que presenten diversos espais públics del municipi i també algunes obres de repavimentació financiades amb el Fons Estatal d’Inversió Local, en les quals l’Ajuntament de Tavernes ha descuidat eliminar les barreres arquitectòniques o, com a mínim, senyalitzar-les. Així doncs, en diferents espais públics del casc urbà i de la platja de Tavernes es poden observar, entre altres, itineraris sense continuïtat, desnivells entre les voreres i la calçada (que deurien quedar enrasats) o falta de rampes.

Per la candidata d’Esquerra Unida, Karina Vercher, és necessari dissenyar els espais públics accessibles per tothom des d'un primer moment, tal i com exigeix la llei, i per aquest motiu, cal escoltar i recollir les propostes dels col·lectius i associacions implicades en esta tasca. Segons ha expressat Vercher, “el fet d’escometre les obres sense tenir present les observacions fetes per estos col·lectius i la falta de control durant l’execució fa que, en Tavernes, s’estiguen fent i refent continuament obres a les mateixes zones, i això suposa una despesa addicional per a tots els veïns del poble i, al mateix temps, impedeix utilitzar els recursos dels que disposem per a fer accessibles altres espais públics”.

Concretament, la candidata d’Esquerra Unida Karina Vercher, ha demanat a l’Ajuntament de Tavernes que escolte les queixes dels veïns i associacions interessades i que actue urgentment en una sèrie de punts, com ara l’accés a la Plaça Rey Juan Carlos I des del Carrer Monestir de la Valldigna, a causa de l’existència d’un escaló on hauria d’haver una rampa. Aiximateix, la formació d’esquerres i ecologista ha recordat a l’Ajuntament que està a temps d’evitar que es tornen a produir les queixes sobre el punt accessible a la Platja de Tavernes, la qual cosa perjudica, a més, la imatge turística del municipi.

Finalment, Karina Vercher ha anunciat que Esquerra Unida proposarà, en un escrit que remetrà a la regidoria d’Urbanisme, la creació d’una comissió d’enllaç entre aquesta regidoria i les associacions interessades per a analitzar totes les obres de millora de vies públiques des del punt de vista de l’accessibilitat i així evitar el sobrecost que suposa reformar obres acabades d’executar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada