dilluns, 10 de gener del 2011

Esquerra Unida denuncia que des que governa el PP a Tavernes les contribucions han pujat més del doble

La candidata d’EUPV, Karina Vercher, ha proposat al PP de Tavernes que s’aplique algun tipus de bonificació per a que la factura de l’IBI siga assequible per a tota la gent de Tavernes, sobretot per a aquells que estan travessant una situació econòmica desfavorable, i especialment, per a aturats i pensionistes. 
 

Esquerra Unida de Tavernes de la Valldigna ha denunciat hui que, des que el PP governa en la població, la contribució urbana s’ha apujat més del doble. Així doncs, en 15 anys, l’IBI s’ha incrementat en molt més d’un 100%, quan l’IPC durant el mateix període es va incrementar en poc més del 50%.


Per a Esquerra Unida, el PP ha aplicat, des que va substituir a la formació d’esquerres i ecologista en l’alcaldia fins a l’actualitat, una política d’elevar indiscriminadament els impostos a Tavernes, alhora que ha incrementat exponencialment el sou dels seus alcaldes i regidors. De fet, en aquesta línia, des de l’any 2006 fins a 2010, l’IBI s’ha incrementat un 18%, també el doble que l’IPC. Així, un pis de 90 m2 situat dins del nucli urbà, paga ara uns 45 Euros més per any que en 2006.

Segons la candidata d’EUPV, Karina Vercher, l’única baixada registrada els darrers 5 anys es va produir després de l’última revisió catastral, “casualment” en 2007, l’any de les últimes eleccions. Per a Karina Vercher, és previsible que aquest any d’eleccions, es produïsca una baixada respecte a 2010 i ha afegit que “segurament, baixaran el tipus de gravamen al 0’4%, que és el mínim legal, però això ja ho hagueren pogut fer durant els últims 4 anys i així es podria haver pagat molt menys del que s’ha pagat durant este període”.

Per tant, Karina Vercher, exigeix al PP de Tavernes que, en l’actual situació de crisi econòmica, tinga en consideració als veïns de Tavernes que estan patint la crisi. En aquest sentit, la candidata ha proposat que  “el govern municipal aplique algun tipus de bonificació per a que la factura siga assequible per a tota la gent de Tavernes, sobretot per a aquells que estan travessant una situació econòmica desfavorable, especialment aturats i pensionistes”. Per a Vercher “Manolo Vidal deuria d’entendre que no tots en Tavernes tenim el seu sou”.

Finalment, Esquerra Unida ha exigit que aquesta proposta quede reflectida en els pressupostos municipals per al 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada