dimarts, 3 de maig del 2011

Esquerra Unida proposa crear 1000 noves places d'aparcament gratuïtes en Tavernes i la Platja

Karina Vercher considera que aquesta mesura, junt a la construcció de la ronda de circumval·lació, resulta imprescindible si no es vol continuar perdent turisme i activitat comercial al poble i a la platja.

Esquerra Unida de Tavernes de la Valldigna proposa crear 1000 noves places d’aparcament gratuïtes amb la construcció d’un anell de pàrquings perimetrals al voltant dels nuclis urbans de la Platja i de Tavernes per tal de facilitar l’aparcament als veïns i als visitants i afavorir l’activitat comercial, hostalera i turística del municipi.

Concretament, EUPV proposa la construcció de 4 pàrkings d’entre 100 i 150 places cadascún al voltant de la Platja de Tavernes i altres d’entre 50 i 200 en torn al nucli urbà de Tavernes de la Valldigna, fins a sumar un total de 1000 noves places d’aparcament. Per a la candidata de la formació d’esquerres, Karina Vercher, aquesta mesura, junt a la construcció de la ronda de circumval·lació, resulta imprescindible si no es vol continuar perdent turisme i activitat comercial al poble i a la platja.


Karina Vercher ha afegit que a Tavernes, les obres de peatonalització dels carrers més cèntrics no han tingut en suficient consideració la necessitat d’aparcament dels veïns en una zona on la majoria de les vivendes no tenen cotxera pròpia, la qual cosa “ha produït la saturació i la dificultat d’estacionar també als carrers pròxims”. A més, com demostra el cas de les grans superfícies comercials de ciutats properes, el fet de tindre pàrkins gratuits afavoreix l’activitat comercial, mentre que la seva absència perjudica l’activitat de les zones de xicotet comerç tradicional ubicades en municipis amb dificultats d’aparcament.


Pel que fa al cas de la Platja, Karina Vercher ha comentat que “la configuració urbana d’esta zona, amb grans edificis i carrers estrets, no pot abastir, sobretot als mesos d’estiu, la gran quantitat de vehicles que arriben d’altres llocs i això perjudica l’activitat comercial i hostalera local durant este periode, ja què els turistes prefereixen anar altres platges amb menys problemes d’aparcament”.


En aquest sentit, la candidata d’EUPV ha expressat que la creació de bolses d’aparcament al voltant dels dos nuclis urbans, amb l’aprofitament dels espais més amplis o buits i amb la urbanització dels nous sectors, és una proposta que generarà uns beneficis molt superiors als de la inversió que representa.

1 comentari:

  1. Potenciem també el transport públic i l'ús de la bicicleta. Per un carril bici Tavernes-Platja !!

    ResponElimina