dijous, 14 d’abril del 2011

Esquerra Unida de Tavernes es compromet amb AFECOPA a arxivar la revisió del PGOU

El coordinador local, Bernardo Jareño, assegura que Esquerra Unida no tolerarà que es tire a la gent de les seues cases i de les seues terres per a afavorir els interessos dels especuladors.

Dintre de la ronda de contactes que Esquerra Unida del País Valencià està mantenint amb diveses associacions i representants de la societat civil de Tavernes de la Valldigna per a elaborar el seu programa electoral d'una forma transparent i oberta a la ciutadania, hui dijous s'han entrevistat el coordinador d'Esquerra Unida a Tavernes Bernardo Jareño i la presidenta de l'Assocació AFECOPA, Pepa Vercher per a tractar diversos assumptes relacionats amb l'urbanisme a Tavernes. 

Com a resultat d'aquesta entrevista, Esquerra Unida s'ha compromés amb AFECOPA a arxivar l'actual procediment per a la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de Tavernes iniciat el passat mes de juny arrán de l'aprovació d'una nova llei per part del Consell de la Generalitat. Segons la formació d'esquerres i ecologista, amb aquesta llei, que pretén agilitar les actuacions urbanístiques al País Valencià, s'estableix un nou procediment (Avaluació Ambiental Estratègica) que substitueix el procediment de Concert Previ, iniciat en novembre de 2006 per a donar cabuda a un PAI que pretenia urbanitzar més de cinc milions de metres quadrats de la franja litoral del terme municipal de Tavernes i enderrocar les vivendes existents, moltes de les quals tenen més de 30 anys d'antiguitat.
 

El coordinador Local d'Esquerra Unida de Tavernes, Bernardo Jareño ha explicat que la seva formació política "aposta per un model urbanístic sostenible que estiga al servei dels ciutadans i no dels especuladors urbanístics que ens han dut a patir aquesta crisi econòmica". Jareño ha afegit que "en este moment, no té sentit revisar un Pla General aprovat fa sis anys, i menys encara quan hi ha sectors en la zona urbana de la platja que no s'han desenvolupat, perquè ni s'han urbanitzat ni estan edificats". "No es pot consentir que els interessos d'uns pocs estiguen per damunt dels drets de tot un poble", ha afegit.

En aquest sentit Bernardo Jareño s'ha preguntat si el Senyor Manolo Vidal pensa desenvolupar l'actual PGOU com li han demanat diversos sectors de la ciutadania o tan sols té intenció de jugar amb els diners de tots intentant fer modificacions de l'actual PGOU que ningú li demana en aquest moment de crisi econòmica. 

Per a la formació d'esquerres i ecologista, en l'actual situació de crisi econòmica -afavorida, sobretot, per l'especulació urbanística-, no s'enten perquè l'Ajuntament de Tavernes insisteix en tirar endavant una revisió que suposa una despesa innecessària en documentació i assessorament tècnic i que estem pagant, des de fa cinc anys, tots els veïns del poble. Segons EU, el PP ja s'ha gastat més de 60.000 euros en tràmits que no condueixen a cap lloc.
 

Així mateix, Bernardo Jareño, ha assegurat que Esquerra Unida no tolerarà que es tire a la gent de les seues cases i de les seues terres amb la única finalitat d'afavorir els interessos de quatre especuladors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada